Info

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM – UPSR, PT3 , SPM DAN DI UNIVERSITI !

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM | Memandangkan aku tengah dalam mood exam sekarang ni, apa kata kita sembang pasal tips berjaya dalam exam. Aku yakin ramai dalam kalangan kita atau adik-adik kita tak tahu macam mana nak berjaya dalam exam sedangkan dah cuba study dah kan.Tak kira exam Upsr, Pt3 , SPM dan Universiti . Apa TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM ?

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM

1. Persediaan Awal !

Banyak sebenarnya cara untuk buat persediaan awal ni. Antaranya fokus ketika cikgu mengajar, jangan nak main-main lak. sekali sekala tak pa. ehhh.

2. Buat contoh soalan * Jangan tinggal !

Banyakkan buat soalan. sebab tu korang kena study awal. sebabnya nak dekt exam nanti korang tak lah serabut nak fokus habiskan tajuk dalam buku tu. bila nak dekat exam ni, korang hanya fokus dengan soalan ja. terutamanya soalan past year !.

>> Dapatkan Panduan MUET Disini

3. Fokus .

Jangan terlalai pulak ya. nak exam, buat cara nak exam.

4. Restu Mak Ayah, cikgu . *GF/BF kau tu tak yah. dia takda apa-apa dengan kau .

Doa mereka adalah kunci kejayaan kita .

5. Jangan Nervous !

Banyak student yang suka nevous bila nak exam ni kan. bila nervous nanti depa akan cepat blank.fuhhh susah nanti .

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM

Itulah serba sedikit yan aku boleh kongsikan dengan korang mengenai TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM . yang pasti semua tips ini adalah amat PENTING kepada kita untuk kita take note dan ambil perhatian .

Oh ya ! korang nak panduan atau tips berjaya exam lagi tak ? Korang jarang guna tips ni dan Korang MESTI AMBIL TAHU . kalau korang nak tau, rujuk pautan ini .

Semoga TIPS UNTUK BERJAYA DALAM EXAM ini membantu korang buat persedian rapi untuk exam sama ada UPSR, PT3 ,SPM Dan Universiti ya ! semoga berjaya dan ingat ! jangan sesekali putus asa.

Sekian .

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Latest

To Top