Info

KENAPA PEREMPUAN PERIOD SELALU MARAH ?

KENAPA PEREMPUAN PERIOD SELALU MARAH ? || Soalan yang sering berlegar dalam fikiran seorang lelaki dan juga perempuan bila berhadapan dengan perempuan yang datang bulan dalam keadaan dia marah. Mesti kita tertanya-tanya kenapa perempuan period selalu marah ?

Jawapannya adalah kerana jumlah hormon yang kurang stabil menyebabkan emosi mereka tidak menentu. Seperti sedia maklum apabila perempuan tengah haid atau period, mereka kehilangan banyak darah dan ia terjadi kerana tindak balas hormon dalam badan mereka. Sebab itu, ketika period ini, kita memang tidak dapat mengagak apa yang akan di lakukan oleh emosi perempuan.

KENAPA PEREMPUAN PERIOD SELALU MARAH ?

Kejap kita nampak dia menangis, kejap ketawa dan mungkin ada ketika mereka merajuk dan marah.

Selalunya apabila kita bercakap mengenai hormon , ia akan terkait dengan emosi. ada hormon mampu membuat kita gembira dan ada hormon yang mampu buat kita menangis. dalam kes haid atau period ini, hormon yang banyak terlibat adalah hormon progesteron, Estrogen, LH dan lain-lain. Boleh di katakan terdapat banyak hormon terlibat dalam proses haid atau period .

Jadi tidak mustahil yang mana perempuan yang mengalami masalah period selalu marah dan mudah marah. Bagi kita yang tidak mengalami , mungkin kita kurang memahami. jadi lepas baca entri mengenai kenapa perempuan period selalu marah ini, di harap kita mampu membentuk hubungan yang baik dengan wanita ketika di waktu apa sekali pun.

Secara kesimpulannya, aku boleh katakan yang kenapa perempuan period selalu marah adalah kerana hormon yang tidak stabil dalam badan ketika haid dan period . Ia merupakan rutin bulanan bagi setiap wanita dan bagi kaum lelaki, kita di sarankan untuk belajar mengenainya dan tidak terlalu mendesak ketika perempuan melalui situasi ini. sebaliknya , kita bantu bersemangat dan menyejukkan hati mereka.

Sekian.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Latest

To Top