Info

FAKTA MENGENAI KUCING YANG KORANG KENA TAHU !

FAKTA MENGENAI KUCING YANG KORANG KENA TAHU ! |  Bagi anda yang meminati haiwan yang bernama kucing , sudah pasti aspek penjagaan dan rawatan di beri perhatian kepada kucing tersebut walaupun korang kutip mereka dari kedai makan.tambah-tambah lagi, kalau korang beli dengan harga yang mahal dan sudah pasti aspek kesihatan dan penjagaan di titik beratkan. Korang tahu tak 40% penjaga kucing tidak membawa kucing mereka untuk ke Veterinar untuk mendapatkan rawatan ! (RUJUK PAUTAN INI ) .

FAKTA MENGENAI KUCING YANG KORANG KENA TAHU !

Satu angka yang besar sebenarnya walaupun tidak melebihi 50 % tetapi ia hampir kepada angka tersebut yang membawa maksud hampir separuh penjaga kucing mengabaikan tanggungjawab mereka untuk membawa kucing mereka berjumpa dengan veterinar. Sedihnya dan tidak di nafikan ada beberapa sebab yang mengekang penjaga kucing tidak membawa kucing mereka berjumpa dengan veterinar. Antaranya adalah :

1. Faktor kewangan
2. Faktor kesihatan kucing yang sedia baik.

Walaupun kucing adalah sejenis binatang yang mesra dan selalu menjaga kebersihan diri mereka, sebagai tuan dan pemilik kucing, kita harus sedar akan bahaya jika kita tidak mengambil berat terhadap mereka. Antara faktur penting selain kesihatan kucing adalah aspek permakanan. Untuk makanan kucing terbaik, sila rujuk PAUTAN INI .

Pendek kata, nak bela kucing kena ada ilmu dan info. Di harap FAKTA MENGENAI KUCING YANG KORANG KENA TAHU ini dapat memberi kesedaran kepada orang ramai mengenai bertapa pentingnya menjaga kesihatan dan permakanan mereka. Semoga si comel kita sentiasa happy dan ceria bila di bawah jagaan kita.

Sekian.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Latest

To Top