Info

CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI !

CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI ! || Lama juga aku tak bercerita mengenai blog. banyak aku tulis pasal artis dan lain-lain. Baik, kali ini kita sembang pasal Bounce rate . Bounce rate merupakan antara kayu ukur kehebatan sesebuah blog. Mungkin ada blogger yang menganggap ia tidak penting tetapi bagi aku, ia amat penting dalam memastikan blog kita mengeluarkan kontent yang berkualiti.

Sebelum ini blog aku mempunyai masalah bounce rate terlalu tinggi sehingga mencecah 90 %. satu angkat yang amat-amat bahaya bagi sesebuah blog. kenapa ? sebelum itu, korang kena tahu dan faham maksud bounce rate terlebih dahulu. jadi , korang sambung baca CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI seperti di bawah .

CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI !

Apa itu Bounce Rate ?

Bounce rate adalah ratio pembaca blog anda membuka satu halaman sahaja . Semakin tinggi bounce rate semakin teruk sesebuah blog. maksudnya tidak elok bagi sesebuah blog .

Sebab apa kena tengok bounce rate ?

Sebabnya melalui bounce rate, kita dapat tau yang pembaca blog kita singgah ke blog kita sekejap atau lama. kalau lama, maksudnya konten kita okay dan mereka sedang memahami apa yang kita tulis. kalau pembaca hanya buka dan pergi . mesti ada something yang tak betul terhadap content kita. mungkin konten kita tak cukup atau tidak memuaskan hati pembaca. jadi kita boleh improve konten kita selepas itu.

Cara atasi bounce rate Tinggi !

1. Perbaiki Konten Blog anda.
2. Banyakkan perkataan dalam entri.
3. Tambahkan backlink dari kalangan entri blog anda.
4. Letak Video
5. Letak coding ** optional . Ikut panduan dari Blog Hasrul Hassan – Pautan ini .

Cara nak check bounce rate ?

Rujuk Google analytic . dekat situ semua maklumat mengenai blog korang akan ada. tapi kena sign in dulu dan isi nama blog untuk di review oleh google analytic.

Aku cadangkan korang ikut satu persatu cara atasi bounce rate yang aku kongsikan ini . kalau ada yang melibatkan coding blog, tolong save dahulu code sebelum edit, sebab nak elakkan dari hilang blog di sebabkan salah coding. Semoga Entri CARA ATASI BOUNCE RATE TINGGI ! membantu korang untuk terus bersemangat dalam dunia blog .

Sekian .

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Latest

To Top