Gadget

KENAPA SAMSUNG NOTE 7 BOLEH MELETUP ?

KENAPA SAMSUNG NOTE 7 BOLEH MELETUP ?  ||  Baru-baru ini banyak kes yang melibatkan samsung note 7 meletop sehinggakan menimbul keraguan kepada pengguna sama ada betul ke telefon samsung note 7 boleh meletup. Menurut laporan dari pihak samsung sendiri, mereka telah mendapat 23 laporan mengenai samsung note 7 meletup sejak dari pelancaran telefon bimbit itu tempoh hari .

KENAPA SAMSUNG NOTE 7 BOLEH MELETUP ?

Dan selepas siasatan di buat, ternyata betul dakwaan pengguna yang mendakwa telefon bimbit samsung note 7 meletop kerana baterinya meletop. ia di akui oleh pihak samsung selepas melakukan siasatan. oleh sebab itu pihak samsung telah memberhentikan sekejap penghantaran telefon bimbit samsung note 7 ke tempat lain sebagai langkah berjaga-ja.

Jadi terjawab sudah persoalan mengenai kenapa samsung note 7 boleh meletup ? . Ia melibatkan bahagian bateri samsung note 7 yang menyebabkan telefon bimbit berkenaan meletop . Syarikat penerbangan seperti MAS dan singapore Airline juga melarang penumpang mereka membawa masuk Telefon bimbit samsung note 7 ketika di dalam pesawat kerana bimbang kejadian yang tidak di ingini berlaku .

Sekian.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Latest

To Top