Info

KENAPA KENA TUKAR NAMA FACEBOOK ?

KENAPA KENA TUKAR NAMA FACEBOOK ?  | Kecoh di facebook aku mengenai perlu tukar nama akaun facebook mengikut nama asal . Selepas beberapa isu yang berlaku di facebook , setakat ini sudah ada akaun facebook yang di delete oleh facebook sebab melakukan kesalahan seperti yang di ceritakan oleh Tuan Khairi Ariff dalam facebook milik beliau . korang boleh baca seperti di bawah .KENAPA KENA TUKAR NAMA FACEBOOK ?

Sebelum ini Saudara Hafiz Mansor juga ada menyebut perkara yang sama iaitu beliau meminta agar pengguna facebook menukar nama facebook mengikut nama asal kerana facebook mengeluarkan polisi baru mereka. mungkin bertujuan untuk mengelakkan spam  dan sebagainya .


Jadi , mesti korang tertanya, perlu ke tukar nama facebook ? . Aku harap korang baca kisah blogger cik sepet a.k.a mawar biru ini dulu sebelum buat keputusan sama ada nak tukar atau tidak . Beliau mengalami permasalahan apabila tiba-tiba tak boleh log in facebooknya dan di minta oleh facebook untuk menukar kepada nama asal dan perlu mengemukakan bukti nama tersebut. Kalau korang ambil keputusan nak tukar, silakan . kalau tak mau tukar pun silakan. tetapi yang tak bolehnya dok kondem orang yang tukar nama facebook tu ya.

Semoga bermanfaat.

p/s : aku tukar nama fb aku  sebagai langkah berhati-hati . 🙂

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Latest

To Top