Info

BILA POKEMON GO MASUK MALAYSIA ?

BILA POKEMON GO MASUK MALAYSIA ? | Sejak dilancarkan baru-baru ini, ramai peminat-peminat pokemon mula muncul di mana sahaja mereka ada. Sebenarnya, Game pokemon ni sudah lama popular dalam kalangan masyarkat dunia dan begitu juga di Malaysia. Dengan pelancaran Pokemon  Go ini menjadikan peminat-peminat Pokemon tidak sabar bermain pokemon seperti yang pernah berlaku di awal tahun 2000 dulu. persoalan kembali timbul, Bilakah Pokemon Go Masuk Malaysia ?

BILA POKEMON GO MASUK MALAYSIA ?

Buat masa ini, masih belum ada kenyataan rasmi dari Niantic’s Office, ia adalah pembangun Pokemon Go ini. Selain New Zealand , terdapat beberapa negara lain yang sudah boleh mengakses dan menggunakan Pokemon Go ini .Antaranya adalah German, USA dan Australia .

Berdasarkan Blog sea.ign.com , Pihak Niantic’s masih belum buat keputusan mengenai bila pokemon Go akan memasuki Malaysia dan juga beberapa negara Asia tenggara yang lain. Jadi ,kalau sebelum ni ada rumors yang mengatakan Pokemon Go akan memasuki malaysia pada hari ini (15 julai 2016) . Maka ia hanyalah sekadar rumors sahaja.

Bila Pokemon Go nak masuk Malaysia ?

Kita tunggu Offial statement dari developer Pokemon Go nanti ya. Sabar. aku pun dok tunggu juga ni. haha sekali kena troll 48 jam . haaihh kecewa ku begini.

Sekian.


Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Latest

To Top