Tutorial blog

TUTORIAL : CARA LETAK IKLAN DI SIDE BAR BLOG !

Tutorial Blog – Cara Letak Iklan DI SideBar Blog .

TUTORIAL : CARA LETAK IKLAN DI SIDE BAR BLOG !

Side Bar yang aku maksudkan dekat atas ni adalah bahagian kiri atau kanan blog anda . Tutorial ni ringkas sikit nak buat . Aku pun tak berapa nak sihat hari ni, jadi aku tulis yang simple dan mudah yang paling penting membantu blogger baru untuk fama dan menggunakan blog. hehehe

TUTORIAL : CARA LETAK IKLAN DI SIDE BAR BLOG ! 5
contoh iklan untuk sidebar

Kalau korang nak letak iklan di blog, korang boleh sahaja sign up dekat nuffnang, adsense , innity dan sebagainya. bila korang sudah ada Kode Html untuk iklan tersebut . maka korang boleh letak di dalam blog anda .

Langkah mudahnya adalah :

1. Copy kode html iklan yang korang nak letakkan dalam blog .
2. Dashboard > layout > Add Gadget > HTML dan Java script .
3 Pastekan kod iklan di dalam ruang yang di sediakan . kalau korang nak letak tajuk pun boleh .
4. save dan siap.

Berkaitan posisi iklan pulak, korang boleh drag html korang tu mengikut posisi yang korang nak letak. Tetapi hati-hati , jangan letak iklan yang memanjang ke bawah dekat header blog.nanti tak lawa blog anda .

Seelok-eloknya iklan untuk sidebar adalah di letakkan di side bar. kalau nak letak di bahagian header blog, better cari yang memanjang ke tepi. macam dalam gambar di bawah ini . Selamat Mencuba !

TUTORIAL : CARA LETAK IKLAN DI SIDE BAR BLOG ! 6
contoh iklan untuk header blog
sekian .
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top